Aktualitet
Raporti i FMN/ “Qeveria po varfëron xhepat e shqiptarëve”,

Raporti i FMN/ “Qeveria po varfëron xhepat e shqiptarëve”,

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj në një dalje për mediat ka pohuar se sot qeveria ka miratuar 3 projektvendime.

Bëhet fjalë për projektvendimin e Eurobondit, ku qeveria shqiptare do të marrë një borxh për të përballuar shpenzime shesë për buxhetin e shtetit, si dhe dy vendime të tjera që janë; për eksportet në kuadër të nismës ‘Open Balkan’ dhe një për dhënien me qira të një sipërfaqe në Vlorë që do të përdoret për biznes.

“Do të paraqesim një ligj në Kuvend për Eurobondin. Ky ka qenë një test për qeverinë shqiptare për të testuar tregjet. Vlera e financuar ka ardhur në rritje dhe interesi i bondit në rritje, ndaj kemi krijuar qëndrueshmëri. Do të jemi gati të dalim në treg që në fillim të muajit nëntor. Jemi duke ndjekur procedurat dhe të jemi gati për të emetuar eurobondin, kur normat e interesit në treg janë të ulëta. Huamarrja do të merret për të financuar një pjesë të mbështetjes buxhetore, për arsim, shtangësinë, për gjithë projektet. Ajo do të përdoret edhe vitin tjetër për të garantuar mbështetje buxhetore. Kemi miratuar dhe dy projektvendime, një për ekspertët në Ballkan. Kjo lidhet me nismën ‘Open Balkan’, ku në këtë projektvendim duket qartë se ne synojmë që këtë memorandum ta përhapim në vendet e CEFTËS. Memorandumi do të ndiqet nga një plan masash që do të garantojë një lehtësim për tregtarët. Ky memorandum është suport për subjektet që operojnë në Shqipëri dhe që operojnë me këto vende. Projektvendimi i tretë lidhet me dhënien me qira të një sipërfaqe në Vlorë. Është projekt madhor, që vjen në ndjekje të zhvillimeve strategjike.”, pohoi ajo.

Asnjë Koment