Bashkimi Europian

Bashkimi Europian i dhuron Shqipërisë 5.7 milionë euro

Bashkimi Evropian ka ndihmuar Shqipërinë me një buxhet prej 5.7 milion eurosh. Ky buxhet do të përdoret për një hartë të re për regjistrimin e pronës në vend. Këtë gjë e ka bërë të ditur ambasadori i BE-së në Shqipëri Luigi Soreca, me anë të një postimi në Tëitter. Soreca ndër të tjera theksoi se ky projekt do të përmirësoj sigurinë ligjore si dhe do të jetë thelbësor për integrimin e vendit në BE.Postimi i......

BE-ja synon strategji digjitale efektive dhe të pavarur

President i Këshillit Evropian, Charles Michel, theksoi se Evropa në strategjinë e saj digjitale dhe gjeopolitike duhet të jetë më pak e varur dhe më efektive.Michel, gjatë fjalimit të tij në Samitin Digjital të Tallin-it, bëri vlerësime rreth strategjisë digjitale të BE-së.Duke theksuar se të qenët një kontinent miqësor me klimën dhe transformimi digjital janë në qendër të agjendës strategjike të BE-së,......

BE: Miliarda për të dalë nga kriza e koronës

Ursula von der Leyen e quajti fondin e rindërtimit prej 750 miliardë eurosh si “shans të shekullit për Evropën” dhe “një moment historik”.Edhe nëse shumë do të zgjidhnin me siguri fjalë më pak entuziaste sesa presidentja gjermane e Komisionit të BE-së, një gjë është e sigurt: Fondi i Shpëtimit COVID-19, i quajtur Next Generation EU (NGEU) – Brezi tjetër BE, është një risi, sepse për herë të parë BE-ja po merr......

Sa besim kanë shqiptarët tek Bashkimi Europian, rënie të ndjeshme në vitin 2019

Ecejaket për fillimin e negociatave dhe zgjatja përtej pritshmërive e procesit të integrimit në BE duket se e kanë ndikuar negativisht besimin e shqiptarëve te Bashkimi Europian.Rezultatet që dolën nga një anketë e Bankës Qendrore të Austrisë me qytetarët në rajonin e Europës Juglindore tregojnë se besimi i shqiptareve tek Bashkimi Europian ka pësuar rënie me gati 13 pikë për qind brenda një viti.Në vitin......

BE nuk “shpëton” nga mbytja industrinë shqiptare të peshkut

Bashkimi Europian refuzon të pranojë kërkesën e Shqipërisë për shtimin e kuotave të eksportit të açuges pa tarifë doganore. Ministritë e Bujqësisë, Ekonomisë dhe Financave kërkojnë të nisin negociatat me MSA-në për zgjerimin e tregut pa tarifë doganore për produkte të tjera të peshkut. Zgjidhja e ofruar kundërshtohet nga industrialistët shqiptarë, pasi rrit kostot për investim. Po sa të aftë jemi të negociojmë......